Bericht van het bestuur

In november zijn er weer verkiezingen en dus nieuwe kansen om onze missie – het instellen van referentietarieven – onder de aandacht te brengen van een nieuwe regering.

Het is van groot belang om de groep tandartsen die de doelstelling van het KOM ondersteunt zo groot mogelijk te maken. Dat geeft uiteraard meer impact. Het bestuur van het KOM is te klein om het alleen te doen. Wij hebben uw deelname hard nodig. Roep vooral collega’s op om zich aan te sluiten. Samen kunnen we het verschil maken.

Op het KOM Symposium in november 2024 zullen we een petitie aanbieden aan VWS, ondertekend door alle tandartsen die zijn aangesloten bij het KOM. Tevens zullen we onze doelstelling onder de aandacht brengen in de vakbladen.

Tegelijkertijd werken wij aan het verhogen van de kwaliteit door het organiseren van gratis toegankelijke webinars en de cursussen in de Beekmans Academy.

SOH sinds 2013 en KOM sinds 2016
De afgelopen jaren hebben we ons sterk gemaakt om in gesprek te gaan met de politiek en de zorgverzekeraars. Onze doelstelling is inmiddels bekend bij de politiek, zorgverzekeraars en bij een groot aantal influencers en vooraanstaande Nederlanders.

Niemand lijkt onze terechte wens onredelijk te vinden. Nu is het alleen nog een kwestie van het implementeren van de referentietarieven, zodat we de relatie patiënt – tandarts zuiver kunnen houden en hem/haar de best mogelijke tandheelkundige zorg kunnen geven.