Nieuws

Impact versus invloed

Nieuws 23 september 2020

Met de toenemende impact van alle regelgeving in corona-tijden, lijkt het wel of sommige tandartsen zich hier moeiteloos doorheen bewegen. De nieuwe bureaucratie lijkt hen niet te beïnvloeden, terwijl andere artsen het beleid van regering maar niet kunnen begrijpen. Hoe ze dit doen? Heel simpel. Door zich te focussen op waar zij zélf impact op kunnen maken in plaats van op de randzaken waar ze geen invloed op hebben.

Randzaken loslaten

Wanneer er sprake is van een uitdaging in welke situatie dan ook, kijkt iedereen snel naar het aspect waar zij zélf invloed op uit kunnen oefenen. Dit zijn over het algemeen vaak maar randzaken. Door op de verkeerde uitdagingen te focussen, gaat er teveel energie naar deze randzaken. Er wordt gedacht dat we daar uiteindelijk invloed op kunnen uitoefenen, maar niets is minder waar.

Alle nieuwe regels dragen bij aan een wereld waarbij wij steeds minder te zeggen hebben omtrent de regelgeving van de mondzorg. Onze focus moet veranderen. Door deze manier van denken verliezen we de juiste focus en verliezen we kostbare energie. Anders gezegd: focus op de punten waar u wel invloed op heeft en laat los wat buiten uw macht ligt. En dat is lastig.

Impact versus invloed

Vaak worden impact en invloed met elkaar verward. Mensen denken dat ze impact maken, maar vaak is dit alleen maar een kleine vorm van (of helemaal geen) invloed. Wanneer u helder heeft wat de zaken zijn waar u invloed op hebt, is het noodzaak om hier focus op aan te brengen zodat ju deze invloed kunt omzetten naar impact. Wat doet er echt toe? Als u eerst alles wilt ontdekken, verliest u de focus. En daarom gebeuren dingen maar half. Leg de focus op een paar zaken die er écht toe doen om impact te kunnen maken. Welke kansen zijn er nu waardoor u morgen impact kunt maken?

Creëer helderheid

Door continu uzelf af te vragen wat en waarom u iets doet, blijft u reflecteren en evalueren op iedere situatie. De helderheid en focus die hieruit voortvloeit stelt u in staat om echt impact te kunnen maken. Wat is er nu echt belangrijk? Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn praktijk structureel verbeterd en vernieuwd? Ook in deze tijden, waar het ons ontzettend lastig wordt gemaakt?

Het KOM Symposium

Op het KOM Symposium ‘Van FrauduLEUZE naar FrauduLOZE Mondzorg’ delen wij handige en praktische handvatten zodat u zelf impact kunt gaan maken met uw praktijk. Wij hebben grote namen als sprekers, die u en uw praktijk verder helpen. Ook in dit corona-tijdperk. Zo blijven wij samen onszelf uitdagen en ontwikkelen.

Wilt u hier ook bij zijn? Zet dan 23 oktober in uw agenda en koop hier uw tickets.


Meepraten over de mondzorg?

Meld je aan op ons social platform.