Nieuws

Zo slaat u zich de coronacrisis door

Nieuws 30 september 2020

Het is niemand ontgaan dat de regels onlangs weer zijn aangescherpt. Helaas is er nog weinig vooruitzicht op een snelle terugkomst van het ‘oude normaal’. Wat doet u als tandartsondernemer in deze nieuwe situatie? Hoe kunt u deze crisis zien als een kans in plaats van een bedreiging?

Verkeerde beslissingen

Zodra de wereld zoals wij die kennen om ons heen verandert, raken wij in paniek. Dat is menselijk. En wat doen we als we in paniek zijn? Dan maken we de verkeerde keuzes, of we gaan bij de pakken neer zitten. En dat is precies wat u niet moet doen in tijden van een crisis. Er is nog nooit iemand failliet gegaan door een crisis, wel door het maken van verkeerde beslissingen.

Ook in tijden van crisis kunt u uw doelgroep bereiken: uw patiënten. Juist in deze tijden kunt u het verschil maken. Zie het daarom niet als een bedreiging, maar als een kans. Ga niet wachten totdat de realiteit weer is zoals hij moet zijn. Ga bij uzelf na hoe u het verschil kunt maken (weet u nog, impact versus invloed?). 

Kleine en grote gebaren

Soms is dat een heel klein gebaar, zoals een kaartje sturen naar de eenzame (oudere) patiënten. Gewoon om weer even van u te laten horen. Maar ook grotere handelingen maken het verschil. Laat zien dat u alles serieus neemt en uw best doet voor de meest veilige omgeving. Bovendien is dit het moment om andere zaken, bijvoorbeeld uw social media, op orde te maken. Blijf te allen tijde in the picture.

Ontzorg uw patienten

Zorg dat uw patiënten worden ontzorgd. Zij moeten nu eenmaal meer moeite doen voor een tandartsafspraak, ze kunnen niet zomaar binnen lopen. Een reservering maken en een aantal gezondheidsvragen beantwoorden is nu de standaard. Maak dit proces voor hen zo gemakkelijk mogelijk. Zorg dat de wachtkamer ruimer wordt ingericht, zodat geen enkele patiënt zich ongemakkelijk voelt in een overvolle ruimte. Zo maakt u met uw praktijk het verschil.

Speel áltijd open kaart naar uw patiënten toe. Dat is het beste wat u in deze tijden kunt doen. Bepaal de zaken waar u invloed op heeft en leg hier de focus op. 

Wilt u nog meer praktische handvatten toegereikt krijgen van ons? Kom dan naar ons Symposium op 23 oktober. U kunt hier uw tickets bestellen.


Meepraten over de mondzorg?

Meld je aan op ons social platform.