Aandacht op verdiensten, dat gaat ten koste van de kwaliteit

Jarenlang hebben tandartsen geleerd voor het vak waar zij passie voor hebben. Zodra zij het vak mogen gaan uitoefenen, wordt deze passie onderdrukt door verschillende partijen zoals de overheid en de zorgverzekeringen. Zij leggen de focus op verdiensten, in plaats van kwaliteit. Dit moet anders.

Door te focussen op het snelste en goedkoopste resultaat, is het niet altijd mogelijk om de beste zorg te bepalen voor de patiënt. Het wordt onmogelijk gemaakt om de tijd te nemen voor de patiënt of om te investeren in een goede behandeling.

Zodra tandartsen aan het werk gaan, zitten vast aan allerlei regeltjes waar zij zich aan moeten houden. Al deze regels zorgen ervoor dat tandartsen niet in staat worden gesteld om de beste zorg te geven. Alle aandacht gaat naar de verdiensten en de snelheid, dit gaat ten koste van de kwaliteit.

Bij het KOM maken wij ons sterk voor een onafhankelijke mondzorg. Dat wil zeggen dat de aandacht wordt verlegd – van verdiensten naar de kwaliteit. Zo realiseren we een onafhankelijke mondzorg waarbij de patiënt ten alle tijden centraal staat.

Meepraten over de mondzorg?

Meld je aan op ons social platform.