Anatomie en de consequentie in de tandheelkunde

Beschrijving

Generaties tandartsen zijn opgeleid met het idee dat de anatomie van kanaalsystemen van menselijke elementen geen doorslaggevende factor is wat betreft de prognose. Zolang er maar een preparatie gemaakt wordt met voldoende breedte en vooral niet dicht bij de apex komen, dan werd de behandeling als geslaagd beoordeeld.

Langzamerhand zien we een kentering. Die bewustwording dat anatomie er wel toe doet en dat er behandelmethodieken en strategieën zijn die recht doen aan de complexiteit van wortelkanaalsystemen is begonnen met Hess, uitgewerkt door Schilder en de laatste 40 jaar vooral uitgedragen door Clifford Ruddle.

Curriculum Vitae Rik van Mill

Rik van Mill is afgestudeerd in Utrecht in 1982. In 1990 heeft hij zijn eerste cursus bij dr Clifford J Ruddle gevolgd: Shape Clean and Pack alsook Nonsurgical Retreatment en Surgical Retreatment. In 2006 studeerde hij aan de Faculty Advanced Endodontics. Sinds 2006 maakt hij deel uit van team Ruddle bij Advanced Endodontics, en is hij Ruddle’s assistent bij de hands-on seminars. Sinds 1992 heeft Rik een verwijspraktijk voor integrale Tandheelkunde in Amstelveen. De praktijk is vooral bekend om haar innovatieve behandeltechnieken op topniveau.