Botregeneratie rondom implantaten en sinussen

Beschrijving

Het plaatsen van een implantaat is het meest voorspelbaar wanneer deze vooraf op de juiste locatie wordt gepland middels een CBCT, waarbij de in een softwareprogramma de implantaten worden gepland. Op basis van deze planning kan een goede inschatting worden gemaakt of én hoeveel botregeneratie er nodig is. Bij pneumatizatie van de sinus maxillaris, kan er in sommige gevallen een korte en breed implantaat geplaatst worden, in andere gevallen is een sinusbodem elevatie nodig. Deze kan zowel crestaal als lateraal benaderd worden. In deze lezing zal tandarts Abas het belang van de planning doornemen, de verschillen tussen botmaterialen en drie technieken doornemen om een sinusbodem elevatie uit te voeren.

Curriculum Vitae Irfan Abas

Tandarts-implantoloog & Restauratief Tandrts (NVVRT & EPA)

Irfan is de afgelopen 2 jaar van afgestudeerd specialist op het gebied vaan Orale Implantologie & Restauratieve tandheelkunde uitgegroeid tot bekende internationaal spreker, waarbij hij inmiddels meer dan 20 lezingen, workshops en live-chirurgie cursussen op 4 continenten heeft gegeven. Als redacteur van het tijdschrift Tandartspraktijk (TP) heeft hij de afgelopen 2 jaar 6 artikelen onder eigen naam gepubliceerd en vele andere artikelen geredigeerd. Zijn eerste publicatie was in het Nederlands Tijdschrift voor Tandheelkunde tezamen met professor Gert Meijer (Radboud UMC), onder wiens verantwoordelijkheid hij in 2014 de 4-jarige postdoctorale opleiding Reconstructieve Tandheelkunde (Radboud UMC) met succes heeft voltooid. Afgelopen oktober maakte hij tevens zijn debuut als Instructor & Lecturer voor het Amerikaanse Advanced Implant Educators in San Diego V.S. en Tijuana in Mexico, waarbij hij instructeur was op een live-chirurgie cursus.

Voor MegaGen Implant Company reist hij veel als MINEC Knight en is hij voorzitter van de MINEC Nederland. In het dagelijkse leven werkt Abas in zijn eigen praktijk in Bussum en in 3 praktijken als tandarts-implantoloog.