Complete behandelplannen in de tandheelkunde

Beschrijving

Een van de grote problemen in de tandheelkunde is de patiënt ervan te overtuigen om naar een totaal concept te gaan. Vaak wordt dit, vooral in Nederland, als een afrekening technische tandheelkunde bedreven, waarbij de nadruk ligt op, “wat vergoed mijn verzekering”. Echter in deze mindsetting gaat zowel de wens van de patiënt als het totaal concept verloren waarbij niet altijd een bevredigend resultaat in functionele als esthetisch opzicht wordt bereikt.

Doel van dit Webinar is hoe kan ik mijn patiënt motiveren om toch dit traject te ondergaan. Vooral de integratie van DSD “Digital Smile Design” en gebruik te maken van zowel fotografie als video in de dagelijkse praktijk zal tot een verandering leiden en het proces van motivatie een enorme boost geven.

Curriculum Vitae Eric Jan Royakkers

Eric-Jan studeerde Tandheelkunde aan de Limburgs Universitair Centrum Diepenbeek in België, de Rijksuniversiteit Utrecht en I.U.Z. (Initiative Umfassende Zahnerhaltung) Dusseldorf in Duitsland. Hij was van 1985-1986 assistent van Dr. Cheribio Mettmann in Duitsland en werkte van 1986 tot 2002 bij Tandheelkundige Praktijk Altena in Westfalen-Lippe (Duitsland). Hierna werkte hij twee jaar bij diverse Nederlandse praktijken en van 2004-2006 was hij werkzaam bij Tandheelkundig Centrum Meerssen. Hij opende in 2007 Royakkers Tandheelkunde in Maastricht.
Eric-Jan is oprichter van Zahn und Mensch in Duitsland en lid van NVOI en NVGPT. Is gespecialiseerd in het volledig reconstrueren van de mond, zowel functioneel als esthetisch, met behulp van digitale afdrukken.
Eric-Jan geeft al 14 jaar lezingen en cursussen over (digitale) tandheelkunde in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk en Tjechië. Hij sprak in 2016 tijdens de MegaGen R2 Masterclasses en Advanced Courses.