Implantaten in de esthetische zone

Beschrijving

Orale implantaten en de suprastructuren zijn in de laatste decennia uitgegroeid tot een voorspelbare behandelmodaliteit. Implantaten in de esthetische zone blijven desondanks een uitdaging, ook voor de geoefende implantoloog. Immers moet niet alleen de witte kant van de restauratie kloppen, de zachte weefsels zijn even van belang om een harmonieus resultaat te krijgen. Wanneer een tand in het boven- en onderfront verloren is of zodanig beschouwd moet worden, is de eerste stap een correcte diagnose. Van hieruit is een 3D planning essentieel om te kunnen kiezen of een implantaat immediaat geplaatst kan worden of dat er gekozen moet worden voor een immediate-delayed approach danwel een socketseal. In deze lezing zal ik uitgebreid ingaan op de diagnostiek, 3D planning, correcte implantaatpositionering aan de hand van 5 dimensies en hoe we deze moeten restaureren. Vervolgens zal ik deze toepassen of een drietal complexe casuistiek.

Curriculum Vitae Irfan Abas

Tandarts-implantoloog & Restauratief Tandarts (NVVRT & EPA)

Irfan Abas M.Sc., eigenaar van de Abas Implant Academy, is een bevlogen tandarts & implantoloog die ook een passie heeft in het onderwijzen van tandartsen. Zo heeft hij de afgelopen jaren meer dan 50 lezingen, workshops en live chirurgie-cursussen gegeven in binnen- & vooral buitenland. Als redacteur van het tijdschrift Tandartspraktijk (TP) heeft hij meer dan 10 artikelen onder eigen naam gepubliceerd en vele andere artikelen geredigeerd. Zijn eerste publicatie was in het Nederlands Tijdschrift voor Tandheelkunde tezamen met professor Gert Meijer (Radboud UMC), onder wiens verantwoordelijkheid hij in 2014 de 4-jarige postdoctorale opleiding Reconstructieve Tandheelkunde (Radboud UMC) met succes heeft voltooid.

In 2019 is hij gestart met de Abas Implant Academy, een volwaardige klinische implantologie cursus, waarna de tandarts kan starten met implantologie in zijn eigen praktijk. In het dagelijkse leven werkt hij in zijn eigen verwijspraktijk in Bussum (tandartsabas.nl) en in meerdere praktijken als implantoloog en docent implantologie.