Myofunctionele orthodontie

Beschrijving

De lezing geeft inzicht in de resultaten die behaald kunnen worden met preventieve Myofunctionele Orthodontie. Het gebruik van de Myobrace in combinatie met Oro-MyoFunctionele Therapie (O.M.F.T.) voor het afleren van negatieve gewoontes heeft een positieve invloed op de orthodontische malocclusie, ongeacht van welk type malocclusie er sprake is. Er zal inzicht worden gegeven in de bijkomende voordelen voor de algehele gezondheid.

In dit Webinar wordt aangetoond dat preventieve Myofunctionele Orthodontie een overtuigend bestaansrecht heeft naast de traditionele orthodontie. Ook zal duidelijk worden dat een beleidswijziging van de NZa noodzakelijk is om een adequate vergoeding te verkrijgen voor categorie 0-beugel.

Curriculum Vitae Peter Jan Meulenbelt

Peter Jan is afgestudeerd aan de RUU in 1981. Na deelname aan de eerste cursus van Progressive Orthodontic Seminars (POS) in Nederland heeft hij de Orthodontische Vereniging van Algemeen Practici (OVAP) mede opgericht en in het bestuur plaatsgenomen.

Al in 1997 heeft hij voor de OVAP een cursus (Habitueel Mond Ademhalen, meer dan alleen een orthodontische probleem) georganiseerd en als moderator opgetreden van deze cursus.

In de zomer van 2015 heeft hij de eerste kliniek voor preventieve orthodontie gestart, waarbij gebruik wordt gemaakt van myofunctionele apparatuur en een O.M.F. Trainingsprogramma.

In 2016 is er een tweede kliniek in Utrecht bijgekomen.