Zuurstof bij ontstekingen rondom implantaten

Beschrijving

Voor de behandeling van gingivitis en parodontitis bestaan vastomlijnde protocollen die heel goed werken in de meeste gevallen. Toch zijn er genoeg patiënten waarbij de genezing van de gingiva en het parodontium niet snel en zoals gewenst verloopt. Voor deze patiënten zou het gebruik van aanvullende middelen die langzaam zuurstof afgeven een uitkomst kunnen bieden. De zuurstof die vrijkomt werkt zowel tegen de ontsteking en is antibacterieel. Daar waar de evidence rondom gingivitis en parodontitis duidelijk is, zijn er vele behandelmodaliteiten voor ontstekingen rondom implantaten. Collega Abas zal in de Webinar van een uur de waarde van aanvullend gebruik van zuurstofhoudende middelen rondom de wondgenezing en behandeling van ontstekingen rondom implantaten toelichten.

Curriculum Vitae Irfan Abas

Tandarts-implantoloog & Restauratief Tandarts (NVVRT & EPA)

Irfan is de afgelopen 2 jaar van afgestudeerd specialist op het gebied van Orale Implantologie & Restauratieve tandheelkunde uitgegroeid tot bekende internationaal spreker, waarbij hij inmiddels meer dan 20 lezingen, workshops en live-chirurgie cursussen op 4 continenten heeft gegeven. Als redacteur van het tijdschrift Tandartspraktijk (TP) heeft hij de afgelopen 2 jaar 6 artikelen onder eigen naam gepubliceerd en vele andere artikelen geredigeerd. Zijn eerste publicatie was in het Nederlands Tijdschrift voor Tandheelkunde tezamen met professor Gert Meijer (Radboud UMC), onder wiens verantwoordelijkheid hij in 2014 de 4-jarige postdoctorale opleiding Reconstructieve Tandheelkunde (Radboud UMC) met succes heeft voltooid. Afgelopen oktober maakte hij tevens zijn debuut als Instructor & Lecturer voor het Amerikaanse Advanced Implant Educators in San Diego V.S. en Tijuana in Mexico, waarbij hij instructeur was op een live-chirurgie cursus.
Voor MegaGen Implant Company reist hij veel als MINEC Knight en is hij voorzitter van de MINEC Nederland. In het dagelijkse leven werkt Abas in zijn eigen praktijk in Bussum en in 3 praktijken als tandarts-implantoloog.